Незвичний урок Сталого розвитку з Мумі-Тролями

/Files/images/2020_-_2021/nezvichniy_urok_stalogo_rozvitku_z_mum-trolyami/1.jpg

Доброго дня. Усі ми знаємо, що 22 квітня відзначають #Всесвітній_день_Землі. У цьому контексті й відбувся наш сьогоднішній «Незвичний урок Сталого розвитку з Мумі-Тролями» на зарубіжній літературі.

До нас сьогодні «завітала» випускниця нашої школи, в минулому голова УС, нині студентка економічного факультету Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, Близнюк Владислава.

Вона розповіла мудрим всезнайкам 5-А класу про курс навчання під назвою «Уроки сталого розвитку», який конкретно спрямований на здобуття практичних навичок зі збереження екосистем, раціональне використання природних ресурсів, зміцнення здоров’я, правильного харчування, способу життя, тощо.

На уроках зарубіжної літератури ми вивчаємо зараз творчість фінської письменниці Туве Янсон, яка дуже переймалася питаннями довкілля. Її герої Мумі-Тролі теж піклуються про своїх рідних, про світ, у якому вони живуть. Їх дуже турбує майбутня доля їхніх рідних та друзів. То ж ми поговорили про чудову програму «Сталого розвитку», яка вже в той час починала розроблятися в європейських країнах, і яку гаряче підтримувала письменниця, що подарувала світу таких незрівнянних літературних героїв.

Владислава, тобі слово!

/Files/images/2020_-_2021/nezvichniy_urok_stalogo_rozvitku_z_mum-trolyami/2.png

«Усім привіт! Розпочнемо знайомство з проєктом від UNICEF - "World's Largest Lesson". Мета цього заходу – допомогти поширити інформацію про Цілі Сталого Розвитку, а саме дітям та молоді, оскільки вони є рушійною силою майбутнього.

/Files/images/2020_-_2021/nezvichniy_urok_stalogo_rozvitku_z_mum-trolyami/1.jpg Міжнародна молодіжна організація AIESEC вже не вперше долучається до реалізації цього масштабного проєкту і цього року знову набирає учасників (амбасадорів), які проведуть урок про Цілі Сталого Розвитку в школах міста та області. Це можливість для кожної людини зробити свій внесок у краще майбутнє для всієї планети..

До реалізації проведення "Найбільшого уроку у світі" в якості партнерів приєднуються різні компанії, громадські організації, фонди.
А тепер я розповім вам саме про нашу команду, яка готується до реалізації проєкту і про роль кожного в цій команді.»

А далі діти уважно слухали волонтерку, активно відповідали на питання, аналізували і вносили свої пропозиції щодо покращення та вдосконалення захисту нашої планети від багатьох шкідливих чинників, що отруюють повітря, землю, воду.

/Files/images/2020_-_2021/nezvichniy_urok_stalogo_rozvitku_z_mum-trolyami/3.png /Files/images/2020_-_2021/nezvichniy_urok_stalogo_rozvitku_z_mum-trolyami/4.png /Files/images/2020_-_2021/nezvichniy_urok_stalogo_rozvitku_z_mum-trolyami/5.png /Files/images/2020_-_2021/nezvichniy_urok_stalogo_rozvitku_z_mum-trolyami/6.png /Files/images/2020_-_2021/nezvichniy_urok_stalogo_rozvitku_z_mum-trolyami/7.png /Files/images/2020_-_2021/nezvichniy_urok_stalogo_rozvitku_z_mum-trolyami/8.png /Files/images/2020_-_2021/nezvichniy_urok_stalogo_rozvitku_z_mum-trolyami/9.png /Files/images/2020_-_2021/nezvichniy_urok_stalogo_rozvitku_z_mum-trolyami/90.png /Files/images/2020_-_2021/nezvichniy_urok_stalogo_rozvitku_z_mum-trolyami/91.png

Ми почули багато оригінальних та незвичних відповідей та пропозицій. Наші «інтелектики» як завжди, були неперевершені!

/Files/images/2020_-_2021/nezvichniy_urok_stalogo_rozvitku_z_mum-trolyami/92.png /Files/images/2020_-_2021/nezvichniy_urok_stalogo_rozvitku_z_mum-trolyami/93.png

Отримавши масу позитивних емоцій та нових знань, ми подякували Владиславі за дуже цікаве заняття. А наступного уроку (на зарубіжній літературі) ми ще поговоримо про те, яким чином Туве Янсон з допомогою своїх маленьких Мумі-Тролів доводила до дітей необхідність берегти довкілля: Природу, Океани, Ліси, Річки, Землю від усіляких небезпек, які, на жаль, створюють дорослі своїм прогресом. Та як зробити цей розвиток прогресу не лише корисним, а й безпечним для майбутнього дітей та всього людства.

/Files/images/2020_-_2021/nezvichniy_urok_stalogo_rozvitku_z_mum-trolyami/94.png

Близнюк Владислава

Большакова Ю. А.

Учні 5-А класу

(кл. керівник Гутник В. Г.)

СТАТТЯ В НОВИНАХ

Кiлькiсть переглядiв: 191

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.