Гідність і Свобода понад усе!

Привіт друже ти напевно не раз чув слово «гідність». Давай подумаємо, що воно означає: повага, патріотизм, чесність, рішучість, сміливість, відвага, достойність, честь.

Історія нашої країни має унікальні приклади того, як українці об'єднувалися, щоб захистити власну гідність.

Україна - це територія гідності й Свободи. Такими нас зробила не одна а дві революції – Майдан 2004 року, який був святом свободи, і революція 2013 року – революція Гідності. Це був надзвичайно важкий іспит для України, коли українці продемонстрували свою справжню гідність і прагнення до свободи.

2013 року Україна мала підписати угоду про асоціацію з Європейським Союзом, щоб надалі злитися з європейською сім'єю, але в листопаді діючий президент України В. Янукович відмовився це зробити. Він обрав шлях ганьби і зради.

Українські студенти вийшли на протест на Майдан Незалежності, щоб висловити свою незгоду з діями влади.У відповідь силовики й бійці спеціальний підрозділів жорстоко побили протестувальників. Ця подія змусила українців вийти та обстоювати власну гідність, вимагати дотримання владою прав людей на вільний мирний протест та дотримання курсу на євроінтеграцію, що стало початком революції Гідності в історії України.

Протести на Майдані Незалежності та в усій країні тривали майже три місяці. У боротьбі за права і гідність загинуло більше ста людей – вони стали героями Небесної Сотні, символом незламності і нескореності українського народу. Кожен із них, як і ми з вами, мали свою сім'ю, батьків, друзів, захоплення, свої симпатії і свої невідкладні справи, але поклик їхньої душі саме в цей час призвав їх до боротьби за вільну демократичну Україну

Ти пробач мене мамо за гіркі ті сльози, за той жаль, що тобі наробив

Я ж хотів лише миру, добра і свободи! А мене за це ворог безжалісно вбив…

Українці заявили на весь світ, що хочуть поваги від тих, хто керує країною. Тепер у нашій державі 21 листопада відзначається День Гідності та Свободи, а ми пам'ятаємо тих, хто віддав своє життя, захищаючи нашу з вами гідність.

Минають роки від трагічних подій на Майдані, але не закінчилися біль і страждання України. Сьогодні йде боротьба за нашу Україну.

Нашими збройними силами пишається весь народ. Захищаючи рідну землю від ворога, вони віддають найдорожче – своє життя, а ми їм безмежно Дякуємо, віримо в них і просимо: «Повертайтесь живими!»

Я дякую солдату за життя! За те, що маю я надію! Даруєш нам ти майбуття, і я думками завжди із тобою.

Ми дякуємо солдатам, що стоять на передовій, ми вшановуємо тих, хто загинув за Україну!

Давайте пом’янемо хвилиною мовчання Героїв Небесної Сотні і воїнів, які віддали життя за нашу державу.

Кожен із них герой!

А як ви думаєте, у чому може виявлятися гідність у нашому повсякденному житті, які гідні вчинки ви здійснюєте? Чи хочете поспілкуватися із собою в майбутньому?Напишіть собі листа з ідеями про те, як протягом року ви можете ставати більш гідною людиною. Лист може починатися, наприклад, так: «Привіт.Я– це ти рік тому. Я пишу тобі у майбутнє, щоб сказати, що я хочу бути гідною людиною і протягом року я намагатимуся…»

Далі продовжте свою думку. Покладіть лист на зберігання до спеціальної скриньки у класі, а за рік у такий же День Гідності відкрийте його та дізнайтеся, як ви змінилися.

Друже, бажаю тобі бути гідною людиною!

/Files/images/000011/День гідності і свободи.jpg

День Гідності та Свободи 21 листопада для дітей + вправа "Лист у майбутнє" || Захопливе навчання

Кiлькiсть переглядiв: 48

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.