Сертифікація вчителів початкових класів - шлях до професійного зростання

18.07.2022 р. Державною службою якості освіти в Київській області організовано та проведено онлайн - зустріч «Сертифікація вчителів початкових класів–шлях до його професійного зростання».До заходу долучилися вчителі початкових класів закладів загальної середньої освіти Київщини, освітні експерти, учасники сертифікації минулих років.Тема зустрічі надзвичайно актуальна в наш час, адже вчителі повинні бути прогресивними, інноваційними та відкритими до нового. Тому сертифікація є однією зі сходинок професійного зростання педагогічних працівників.

Зустріч проводила Олена Олегівна Тяпка – завідувач сектору роботи з експертами управління Державної служби якості освіти у Київській області. У ході он-лайн зустрічі було наголошено на процедурі проходження сертифікації, її етапах, а саме:незалежному тестуванні учасників сертифікації,самооцінюванні учасниками сертифікації власної педагогічної майстерності,вивченні практичного досвіду роботи учасників сертифікації.

Варто зазначити, що педагоги, які успішно пройдуть сертифікацію, отримають доплату 20% до заробітної плати. Також успішне проходження сертифікації зараховується як проходження чергової або позачергової атестації педагогічним працівником та є підставою для присвоєння йому відповідної кваліфікаційної категорії та педагогічного звання.

До заходу долучилась вчитель початкових класів Гречка Оксана Валентинівна. Поділилась досвідом участі в пілотному турі сертифікації, враженнями, позитивними моментами, які має вчитель, що пройшов випробування. Закликала колег не вагатися, не спостерігати осторонь, а впевнено йти в ногу з часом до вдосконалення, розвитку та професійного зростання.

/Files/images/001/зображення_viber_2022-07-18_11-11-20-074.jpg

/Files/images/001/зображення_viber_2022-07-18_11-11-20-193.jpg

/Files/images/001/зображення_viber_2022-07-18_11-11-20-365.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 95

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.