Філософія харчування

В інформаційному марафоні третього тижня #ФудЧеленджу від спільноти #HealthySchools досліджуємо національні кухні країн Азії.

Азійська кухня — це широке визначення, яке може включати в себе національну кухню Кореї, Японії, Китаю, та інших азійських країн, у яких досить схожа філософія харчування. Кухні цих країн беруть своє коріння з давніх часів і є традиційними. Принципи харчування і рецепти передаються у спадок з покоління в покоління. Азійська кухня приваблює своїм яскравим смаком і ароматом, завдяки використанню різних спецій і приправ.

/Files/images/2020_-_2021/flosofya_harchuvannya/q.jpg

Головний принцип харчування в азійській кухні – це невеликі розміри порцій і помірність в усьому. Завдяки слабкій термічній обробці, під час якої інгредієнти рідко прожарюють, найчастіше вони сирі, проварені, або пропарені, в них зберігається безліч корисних вітамінів і речовин, які життєво необхідні організму і отримання яких позитивно впливає на самопочуття і організм в цілому.

/Files/images/2020_-_2021/flosofya_harchuvannya/images.jpg

Ще азіатська кухня каже нам: вживати м’яса менше, а морепродуктів більше, адже вони вкрай корисні і низькокалорійні. Також в азійській кухні використовують велику кількість овочів, які одночасно і насичую організм корисними речовинами і очищають його сприяючи оздоровленню людини. Ну і найголовніше, це природно рис. Для азіатів рис, це найголовніше, і щось сакральне. Він використовується скрізь, починаючи від основних страв, закінчуючи різними десертами. Відомий він і тим, що допомагає очистити організм від нітратів і очистити від зайвої води, що природно сприяє схудненню.

/Files/images/2020_-_2021/flosofya_harchuvannya/завантаження (1).jpg

Але як і в усьому, є зворотній бік азійської кухні:

  • Перше, для термічної обробки використовується велика кількість олії, внаслідок чого з’являється ризик підвищення рівня холестерину в крові.
  • Друге, велика кількість приправ і досить сильних спецій може викликати різні ускладнення у людей з проблемами органів травлення.
  • Третє, сирі продукти, які так улюблені азіати, можуть містити різні організми і бактерії, їх потрібно вміти правильно приготувати.
  • Четверте, рис. Він корисний у невеликих кількостях, і тільки в першій половині дня. Адже це вуглевод, а як ми знаємо вуглеводи можуть сприяти зайвій вазі.

Але у першу чергу варто зрозуміти філософію харчування і ставлення до життя мешканців азійських країн.

Кiлькiсть переглядiв: 109

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.