Новини

Книга Звитяг рою "Байдак" Яготинського НВК №3 - 2021

                                          БІЛЬШЕ НА БЛОЗІ: ==>>   ...

Прощавай, рідна третя школо!

 Субота. Травень. Вже двадцять дев’яте. Позаду – одинадцятий наш клас. Попереду – потрібно ЗНО складати. А так невпинно, швидко лине час!         Звичайно, цього дня ми всі чекали. Хотілося забути ніби сон, Як нам за маски в школі дорікали, Просили заховати телефон. Чомусь хотіли, щоб на всі уроки Всім класом неодмінно ми прийшли, Ще й не спізнилися. І крок за кроком Знаннями нас «грузили» вчителі...

У музеї Катерини Білокур

Сьогодні, 26 травня, після тривалого періоду обмежень, ми нарешті знову маємо змогу вирушити "у путь".  Учні 4-В класу разом зі своїм класоводом Лападою Н. П. відвідали Яготинську картинну галерею.Разом із екскурсоводами ми досліджували культурну спадщину нашого краю. Дізналися нові цікаві факти із життя та творчості нашої неймовірно талановитої землячки Катерини Білокур. Ми не розуміли досі, яке це щастя - бути вільним для здійснення навіть таких невеличких мандрівок! Лапада Н...

Хімпром у нашій їжі

 Сьогодні останній день #Фуд_челенджу від спільноти #HealthySchools. І завершуючи наш інформаційний марафон, поговоримо про хімію… Так-так – хімію у нашому харчуванні. Небезпечні барвники найчастіше використовуються у дитячих продуктах бо вони і створюються яскравими, щоб дітям хотілося їх їсти. У ЄС діє заборона на продукти, що містять барвники, небезпечні для дітей, повинні відповідно маркуватися...

Цілющі властивості меду

 В інформаційному марафоні у рамках #Фуд_челенджу від спільноти #HealthySchools сьогодні мова піде про мед. Мед - один з найбільш унікальних продуктів за своїми властивостями. Він використовується в кулінарії, косметології, медицині. Його особливість - довговічність. Мед вважається стерильним продуктом, тому корисні для здоров'я речовини можуть зберігатися тривалий час. До складу меду входять вуглеводи, білки, мінеральні речовини, мікроелементи, вітаміни, ферменти, тощо...

Корисні солодощі

 У рамках #Фуд_челенджу від спільноти #HealthySchools сьогодні поговоримо про те, чи потрібно повною мірою відмовитися від солодощів. І якщо обирати, то які саме? Здавалося б, з таким розмаїттям продуктів, яке сьогодні нам пропонують супермаркети, нескладно скласти різноманітне меню. Проблема полягає в тому, що в бурхливому темпі сучасного життя багато людей живуть у постійному русі і не можуть...

Чим корисні сухофрукти?

 Сьогодні в інформаційному марафоні у рамках #Фуд_челенджу від спільноти #HealthySchools говоримо про користь сухофруктів. Більшість з нас знає, що сухофрукти є корисними, не тільки відрізняються великим вмістом клітковини, що сприяє поліпшенню травлення, але й великою кількістю мікроелементів..Сухофрукти також здатні оптимізувати травлення за рахунок рослинних волокон, які в них містяться. Кожен з видів фруктів має свої особливості...

Прості правила

 Протягом нашого інформаційного марафону у рамках #Фуд_челенджу від спільноти #HealthySchools ми з вами вже отримали багато інформації про корисну їжу і збалансоване харчування. Сьогодні намагаємося засвоїти те, що необхідна кількість калорій залежить від статі, віку, ваги, фізичної активності і клімату, в якому живе людина. Отже, до вашої уваги прості правила, які потрібно знати кожному:. 1. Суворе дотримання першого закону харчування:баланс енергій...

Сакральна магія вишиванок

 Сьогодні, 20 травня – Міжнародний День Вишиванки. За традицією, наші вчителі і школярі прийшли у вишитому одязі. Як же гарно і урочисто виглядають «вишивані родзинки» в усіх куточках нашої школи! Для українського народу вишитий одяг мав сакральне значення. Важливим було все: колористика, розташування та, звісно ж, символи. Багато років тому тонкі енергії були більш відкриті людям, майже кожна людина могла щось передбачити, бо навколишній світ був для неї знаковим...

Задоволення й користь

 Продовжуючи тему раціонального харчування в інформаційному марафоні #Фуд_челенджу від спільноти #HealthySchools, проаналізуємо його складові. Запроваджуючи раціональне харчування необхідно дотримуватися певних вимог до: • харчового раціону; • режиму харчування; • умов прийому їжі. Вимоги до харчового раціону:       • енергетична цінність раціону має покривати енергозатрати...